top of page
Zoeken

Allan K, het merkverhaal verteld door de stichter

Gevlochten leder zit in mijn DNA. In de jaren 50 van de vorige eeuw verspreidde de traditie van gevlochten en geweven leder zich vanuit de Balkan over de rest van Europa.


Ikzelf volgde in de voetsporen van mijn vader en studeerde eveneens af als ingenieur. Waar mijn vader een ware techneut was, wilde ik het liever combineren met andere zaken. Vanaf eind jaren 80 reisde ik onze machines achterna richting Indië, hét land dat het beste leder vervaardigt voor het weefproces: vegetaal gelooid geitenleder. Ik zette er samenwerkingen op met verschillende producenten en vertegenwoordigde ze op de Europese markt.

De Madrasstreek in Indië is wereldwijd bekend voor de fabricatie van hoogwaardige schoenen en de mensen beheersen er de traditionele ambacht van handgevlochten leder. De vele jaren als agent in combinatie met mijn technische kennis en de know-how van mijn vader deden mijn ambitie groeien om een eigen merk uit te bouwen. Allan K was geboren.Sinds 2012 tekenen en ontwerpen we onze produkten hier in Antwerpen en om ze dan in Madras, met ontzettend veel vakkennis, tot de mooiste lederen schoenen en tassen om te toveren. Elk Allan K stuk is volgens aloude technieken vervaardigd en net daarom kan het 3 tot 5 dagen duren voor een creatie volledig afgewerkt is.


Het tactiele materiaal wordt geweven en gevlochten tot unieke en betaalbare klassiekers met een tijdloze uitstraling die alleen maar mooier worden door ze veelvuldig te dragen. Aangezien elk stuk handmade is, kunnen er kleine kleurverschillen of onregelmatigheden te zien zijn, dit maakt ons produkt bijzonder en buitengewoon.

Omdat we een nicheproduct maken, kiezen we bewust voor de kleinschalige productie bij onze partner waar we al jaren mee samenwerken. Het leder wordt er nog steeds gesneden op de machines die mijn vader destijds ontwierp. Een paar schoenen zien ontstaan onder de vakkundige handen van de lokale ambachtslui is een lust voor het oog. Het weldadige draagcomfort van het luchtig geweven leder is ongeëvenaard.


Samen zijn we experts in gevlochten leder en ik ben trots om de erfenis van mijn vader te eren door zijn machines verder te verfijnen en van het merk Allan K een internationaal succes te maken.

Allan K staat voor een exclusief product dat traditie en ambacht combineert met hedendaags comfort en een unieke look & feel.

Enkel de hoogste kwaliteit, dat beloven wij u.

Alain Kadic


258 weergaven0 opmerkingen
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page